Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Η ηρεμία είναι δύναμη

Είναι προκατάληψη το γεγονός ότι η ηρεμία είναι τεμπελιά ή κάτι αρνητικό. Όμως δεν είναι. Είναι μια ενέργεια, πολύ δυναμική. Μπορεί να αλλάξει την ημέρα σου, αλλάζοντάς σου και την ζωή σου παράλληλα.

Είσαι στην μέση μιας φρικαλέας ημέρας, πνιγμένος από δουλειά, συναντήσεις, email, τηλεφωνήματα και αγγαρείες. ΣΤΑΜΑΤΑ. Μείνε για ένα λεπτό και ανάπνευσε. Κλείσε τα μάτια σου και βρες μια ηρεμία μέσα στον εαυτό σου. Άσε την ηρεμία να πάει σε όλο το σώμα και το μυαλό σου. Χαλάρωσε και συγκεντρώσου στο τι κάνεις μόλις τώρα, όχι σε ότι πρέπει να κάνεις και σε όλα όσα έχουν συμβεί.

Η ηρεμία γίνεται μια μεταμορφωτική δύναμη. Αποτελεί μια απάντηση στην φασαρία των άλλων και σου υπενθυμίζει τι είναι σημαντικό.



Πώς να εξασκηθείτε

Η ηρεμία δεν έρχεται φυσικά σε πολλούς ανθρώπους. Χρειάζεται εξάσκηση.

Ξεκίνα την ημέρα με ηρεμία Ξύπνα, φτιάξε μια κούπα καφέ το πρωί και κάθησε στο καναπέ σου. Πάρε βαθιές αναπνοές. Η ηρεμία είναι κινητήριος δύναμη για να ξεκινήσεις την ημέρα σου.

Κάνε συχνά διαλλείματα ηρεμίας Κάθε ώρα, βάλε μια υπενθύμιση στο κινητό σου. Σκέψου μόλις χτυπήσει ότι πρέπει να ηρεμήσεις για ένα λεπτό. Κατά την διάρκεια του λεπτού, επικεντρώσου στην αναπνοή σου, φέρε τον εαυτό σου στο παρόν. Επέτρεψε να φύγουν όλες σου οι ανησυχίες. Παράλληλα, επικεντρώσου σε όλες σου τις αισθήσεις.

Όταν βρεθείς στο χάος, σταμάτα Στην μέση μιας κρίσης ή μιας κουραστικής ημέρας, σταμάτα. Πάρε μια βαθιά ανάσα και επικεντρώσου στον αέρα που αναπνέεις και εκπνέεις. Βρες την εσωτερική σου ηρεμία και επέτρεψε η επόμενη κίνηση σου να πηγάζει από την ηρεμία αυτή.

Επέτρεψε η ηρεμία να γίνει η πιο δυναμική σου ενέργεια. Μπορεί να σου αλλάξει όλη σου την ζωή.