Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ρούφα την ζωή

Στην εποχή μας έχουμε μια αφθονία από πολυτέλειες. Σίγουρα αγοράζουμε πολλά πράγματα, ικανοποιώντας έτσι την υπερκατανάλωση μας. Αλλά είναι αυτό που πραγματικά μας κάνει ευτυχισμένους?

Η υπερβολή οδηγεί σε πολλά είδη προβλημάτων, αλλά το μεγαλύτερο είναι ότι η ζωή μας γίνετε λιγότερο διασκεδαστική.

Θα διαπιστώσετε πώς τα απλά πράγματα μπορούν να μας δώσουν μια γευστική ζωή. Αυτό όμως προϋποθέτει μια στάση ζωής. Είναι στάση ζωής να πιστεύεις ότι οι υπερβολές, το καθημερινό τρέξιμο και άγχος δεν είναι ιδανικό.


Είναι στάση ζωής να μπορείς

  • Να κάνεις απλά πράγματα
  • Να καταναλώνεις λιγότερα
  • Να πηγαίνεις πιο αργά
  • Να είσαι επιμελής και παρών


Είναι μικρά πράγματα που μπορούν να κάνουν την ζωή πιο διασκεδαστική: ένας περίπατος με το έτερο σου ήμισυ, το διάβασμα ενός υπέροχου βιβλίου ή το φύτεμα ενός δέντρου.

Απλοποιώντας την ζωή μας, μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Μερικές ιδέες που έχω σκεφτεί πάνω σε αυτό είναι:

Καφές
Αντί να πιείτε ένα καπουτσίνο με κρέμα και κανέλα, φτιάξτε ένα σκέτο espresso. Φτιάξε το αν μπορείς μόνος σου. Πιέστε το αργά και απόλαυσε το πλήρως.

Τσάι
Φτιάξε ένα φρέσκο τσάι με πραγματικά φύλλα, όχι από σακουλάκι. Θα είναι καταπληκτικό. Πιέστε το αργά, με τα μάτια κλειστά, μυρίζοντας το ωραίο άρωμά του.

Ασκηθείτε
Γίνετε οπαδός της απλής εξάσκησης. Ενώ οι περισσότεροι ξοδεύουν 60 με 90 λεπτά στο γυμναστήριο κάνοντας μια σειρά από 10 διαφορετικές ασκήσεις, εσείς επικεντρωθείτε σε 1-3 λειτουργικές ασκήσεις αλλά να τις κάνετε με επιμονή. Κάντε σειρές από κοιλιακούς ή pushups. Περπατήστε 400 μέτρα. Μην ξεκουράζεστε αν δεν το χρειάζεστε. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις, πολύ απλές και σκληρές.

Γεύματα
Ενώ η τάση είναι τα μεγάλα γεύματα με πολλές θερμίδες, προσπαθήστε να διασκεδάσετε με μικρά και απλά γεύματα με λίγα συντηρητικά, φρέσκα, χωρίς σάλτσες. Φτιάξτε ένα γεύμα με πλούσιες και υγιεινές θερμίδες και αυξήστε τα φρούτα στην διατροφή σας. Οι απλές γεύσεις είναι υγιεινές και δίνουν απόλαυση στην ζωή σας.

Διάβασμα
Ενώ το internet είναι γεμάτο από πάρα πολλά πράγματα να διαβάσεις, θα ήταν καλύτερο να διασκεδάσετε με το διάβασμα ενός απλού βιβλίου που θα δανειστείτε από ένα φίλο ή μια βιβλιοθήκη.