Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Κάνε ενδιαφέροντα πράγματα

Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα. Ο τρόπος που εργαζόμαστε αλλάζει, ο τρόπος που ζούμε έχει ήδη αλλάξει. Ολόκληρες βιομηχανίες γκρεμίζονται και οι περισσότερες οδεύουν προς την καταστροφή. Οι άνθρωποι πρέπει να εκφράσουν τους χαρακτήρες τους, να δημιουργήσουν, να γίνουν μέλος μιας παγκόσμιας συζήτησης και αλλαγής, με ένα τρόπο που δεν έχει υπάρξει ποτέ πριν.
Τι θα κάνετε για αυτό ?

Ποιος θα είναι ο δικός σας χώρος σε αυτό τον νέο αλλαγμένο κόσμο? Θα έχετε φωνή ? Θα είστε ένας δημιουργός ή ένας καταναλωτής?

Κάντε κάτι. Δράστε γρήγορα.

Γίνε μέρος μιας συζήτησης και πες κάτι αξιοσημείωτο. Δημιούργησε κάτι μοναδικό, νέο, καινούργιο, όμορφο. Κτίσε πάνω στα έργα των άλλων και μετέτρεψε τα στο δικό σου κόσμο.




Πώς θα γίνει όμως αυτό ?

Μπορείς να γράψεις ένα βιβλίο ή ένα ηλεκτρονικό βιβλίο. Γράψε ένα ποίημα και δημοσίευσε το στο διαδίκτυο, βάλτο στο youtube. Μείνε υπομονετικός. Φτιάξε μια διαδικτυακή εφαρμογή η οποία θα λύσει τα προβλήματα των ανθρώπων. Γίνε ένας φύλακας για να αντικαταστήσεις τις παραπαίουσες εφημερίδες. Εξερεύνησε τον κόσμο και φτιάξε ένα blog που θα μεταφέρεις τις εμπειρίες σου. Προσπάθησε κάτι που πάντα φοβόσουν και βάλτο σε ένα video. Ξεκίνα μια καινούργια εταιρία κάνοντας μόνο ένα πράγμα αλλά να γίνεται πολύ καλά. Ξεκίνα μια εταιρία η οποία προσφέρει μια υπηρεσία που πάντα ήθελες ή που πάντα πίστευες ότι οι άλλες εταιρίες δεν την προσφέρουν καλά στο κοινό. Βάλε στην καρδιά σου κάτι. Πες κάτι το οποίο κανένας άλλος τολμάει να πει. Κάνε κάτι που οι άλλοι φοβούνται. Βοήθησε κάποιον που κανένας άλλος δεν βοηθάει. Κάνε την ζωή των άλλων καλύτερη. Βάλε μουσική που κάνει τους άλλους να γελούν και να δημιουργούν. Δασκάλεψε τους νέους ανθρώπους να κάνουν καταπληκτικά πράγματα. Γράψε ένα θεατρικό έργο και βάλε άλλους να παίξουν τους ρόλους. Αγάπησε και βοήθα τους άλλους να αγαπήσουν.

Κάνε κάτι καλό και ζήτα από τους άλλους να το κάνουν και αυτοί. Να είσαι βαθυστόχαστος. Γίνε μινιμαλιστής σε ένα κόσμο απίστευτης πολυπλοκότητας. Προσέγγισε αυτούς που είναι απογοητευμένοι, καταθλιπτικοί, συγχυσμένοι, άγριοι, λυπημένοι και πληγωμένοι. Να γίνεις η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή να πουν τα προβλήματα τους. Συνάντησε νέους ανθρώπους, γίνε γρήγορα φίλος μαζί τους. Τόλμησε να κάνεις λάθος. Φωτογράφισε τον κόσμο. Εξερεύνησε νέες κουλτούρες. Να είσαι διαφορετικός. Ζωγράφισε μια μεγάλη τοιχογραφία. Φτιάξε ένα κόμικ. Παρατήρησε τους ανθρώπους. Σχεδίασε νέα ρούχα. Πάρε τα παλιά και δημιούργησε καινούργια. Μαγείρεψε ένα ωραίο φαγητό και κάλεσε μερικούς φίλους να το μοιραστείτε. Να είσαι ανοιχτόμυαλος. Βοήθα κάποιον να ανοίξει μια επιχείρηση. Επικεντρώσου λιγότερο αλλά κάντο καλύτερα. Βοήθα τους άλλους να κάνουν τα όνειρα τους. Κάνε κάποιον να χαμογελάσει κάθε μέρα. Να είσαι γενναίος, ειλικρινής και εύθυμος. Να πράττεις πολλά. ΞΕΚΙΝΑ.