Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Απλά πράγματα για να χάσετε βάρος

 Οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας έχουν πρόβλημα με το να ελέγχουν το βάρος τους. Άλλοι το ελέγχουν, αλλά δεν πάνε στα κιλά που επιθυμούν.

Το χάσιμο βάρους δεν πρέπει να είναι αγχωτικό. Μερικές απλές αλλαγές στις συνήθειες διατροφής θα μπορούσαν να έκαναν μεγάλη διαφορά σε βάθος χρόνου.
  
Αυτές οι αλλαγές θα μας βοηθήσουν να χάσουμε 45 κιλά και να είμαστε sexy μέσα σε ένα μήνα? Όχι ακριβώς. Υπάρχουν απλά πράγματα τα οποία σχεδιάστηκαν να κάνουν σταδιακές αλλαγές.

Δημιούργησε μερικές απλές συνήθειες και το βάρος θα εξαφανιστεί. Μια και καλή.

Αυτός είναι ένας οδηγός που πιθανόν να μην θέλετε να ακολουθήσετε κάθε πρόταση. Διαλέξτε αυτές που σας ταιριάζουν.

  1. Μετρήστε το βάρος σας και κάντε ένα διάγραμμα Κάθε πρωί μετρήστε τον εαυτό σας σε μια ψηφιακή ζυγαριά και καταγράψτε το αμέσως. Το βάρος σας, φυσικά, θα διακυμαίνεται από μέρα σε μέρα και η αίσθηση της απογοήτευσης ή της πραγματοποίησης του στόχου δεν θα πρέπει να επηρεάζεται από την καταγραφή του σημερινού βάρους. Έτσι, το σύστημα καταγραφής του βάρους σας μπορεί να μας δείξει τι κάνουμε σωστό ώστε να μας παρακινήσει να δραστηριοποιηθούμε γρήγορα.


  2. Σχεδιάστε τα γεύματα σας Αυτό είναι το νούμερο 1 βήμα που μπορείτε να κάνετε για να χάσετε βάρος. Πρώτα, χρησιμοποιήστε ένα μετρητή θερμίδων για να εκτιμήσετε πόσες θερμίδες χρειάζεστε ώστε να διατηρήσετε το τρέχων βάρο σας.  Τώρα αν θέλετε να χάσετε μισό κιλό την εβδομάδα, θα χρειαστεί να ελαττώσετε κατά 500 θερμίδες την ημέρα το φαγητό σας. Αν θέλετε να ελαττώσετε το βάρος σας πιο αργά, μπορείτε να κόψετε τις καθημερινές θερμίδες λιγότερο. Δεν θα συνιστούσα να χάνετε περισσότερο από μισό κιλό την εβδομάδα.

    Εφόσον γνωρίζετε τις καθημερινές θερμίδες που έχετε ως στόχο, θα πρέπει να τις κατανείμετε κατά την διάρκεια της ημέρας. Για παράδειγμα, αν ο στόχος σας είναι 2000 θερμίδες, θα μπορούσατε να κατανείμετε 400 θερμίδες για κάθε γεύμα για 4 γεύματα (7.00π.μ., 11π.μ, 2μ.μ και 6μ.μ) και 200 θερμίδες δύο snaks την ημέρα. Το πώς θα κατανείμετε τις θερμίδες εξαρτάται εντελώς από εσάς - ίσως να θέλετε να πειραμιστείτε για να βρείτε την καλύτερη διανομή.

    Σχεδιάστε κάθε γεύμα έτσι ώστε να είναι στο καθημερινό όριο θερμίδων του γεύματος. Ίσως σας πάρει πολύ χρόνο για να υπολογίστε τις θερμίδες κάθε γέυματος, αλλά εφόσον έχετε σχεδιάσει τα αγαπημένα σας γεύματα, δεν θα είναι πολύ δύσκολο. Μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα γευμάτων των 400 θερμίδων και μια λίστα από snaks των 200 θερμίδων. Το κλειδί, φυσικά, είναι στο γεύμα του κρέατος - μην αφήσετε τον ευατό σας να παρεκλίνει.


  3. Σχεδιάστε υγιή snaks Όπως σχεδιάζετε υγιή γεύματα, μπορείτε να σχεδιάσετε υγιή snaks. Αντί να τρέχετε να αγοράζετε έτοιμα snak από τα sypermarket μπορείτε να διαλέξετε φρούτα, λαχανικά, γιαούρτι που είναι καλύτερες επιλογές.

    Καμιά φορά δοκιμάστε και μη υγιή snak. Μην του στερείτε μερικές χαρές. Για παράδεγμα: Μερική μαύρη σοκολάτα ή μερικά μούρα.


  4. Βρες εναλλακτικές τροφές με λίγα λιπαρά Πάρε τις αγαπημένες σου τροφές και βρες εναλλακτικές λύσες με λίγα λιπαρά. Αν σας αρέσουν τα burgers μπορείτε να προτιμήσετε burger με γαλοπούλα. Αν σας αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες, κόψε τις δικές σου και ψήστε στο φούρνο σου. Πάρε κοτόπουλο σχάρας αντί τηγανητό. Ένας άλλος τρόπος για να μειώσετε το βάρος σας είναι να πάρετε φρούτα και λαχανικά.


  5. Φάε αργά και περίμενε 20 λεπτά Πρέπει να τρώμε αργά. Για να πάρει ο εγκέφαλος το μήνυμα ότι είμαστε πλήρης από φαγητό χρειάζονται 20 λεπτά. Έτσι, αν τρώμε γρήγορα, θα φάμε περισσότερο από ότι χρειαζόμαστε και ίσως αργότερα πονάει η κοιλιά μας. Θα έχετε πιθανόν νιώσει το αίσθημα του "Έφαγα πολύ" και αυτό είναι ακριβώς επειδή φάγετε γρήγορα. Το κόλπο είναι να διδάξετε τον εαυτό σας να τρώει αργά. Τότε Θα τρώτε πολύ λιγότερο.

    Ένα άλλο κολπάκι είναι αν νιώθετε πεινασμένοι, να περιμένετε 20 λεπτά πριν φάτε και άλλο. Συνήθως η πείνα σας φεύγει.


  6. Σκέψου μακρυπρόθεσμα Δεν θα χάσετε βάρος σε μια νύχτα. Υπάρχουν τρόποι να χάσετε βάρος γρήγορα αλλά θα πάρετε τα κιλά πάλι γρήγορα. Μισό κιλό την εβδομάδα είναι ένας καλός ρυθμός για να χάσετε βάρος και το πετυχαίνετε απλά μειώνοντας κατά 500 θερμίδες το τρέχων όριο θερμίδων που χρειάζεται ο οργανισμός σας για να διατηρείσει το τρέχων βάρος σας. Αυτό μεταφράζετε σε περίπου 26 κιλά το χρόνο. Όλα είναι κατορθωτά, αρκεί να μην προσπαθήσετε να χάσετε βάρος γρήγορα.


  7. Σταμάτα να πίνεις θερμίδες Θερμίδες σε σόδα, καφέ, τσάι, αλκοόλ, αναψυκτικά, χυμούς και άλλα ποτά είναι πολύ ύπουλες, επειδή δεν καταλαβαίνουμε πόσες θερμίδες παίρνουμε την ημέρα. Ο χυμός για παράδειγμα φαίνετε υγιεινός αλλά δεν παίρνεις όλα τα υγιή συστατικά όπως θα ήταν αν το έτρωγες.


  8. Διαβάστε άρθρα για χάσιμο βάρους Αυτό ακούγεται σαν παράξενη συμβουλή, αλλά είναι πρακτική. Αν διατηρήσετε την προσοχή σας στο στόχο σας, θα τον καταφέρετε. Αν χάσετε την προσοχή σας τότε γρήγορα θα σταματήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να διαβάσετε άρθρα ή βιβλία για χάσιμο βάρους, όπως και ιστορίες επιτυχίας.


  9. Εξασκηθείτε μόνο για 5 λεπτά Το να τρώτε λιγότερες θερμίδες είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να καίτε τις θερμίδες στην εξάσκηση. Μπορείτε να κάψετε μερικές θερμίδες μόνο με μισή ώρα σκληρή εξάσκηση. Αλλά μπορείτε εύκολοα κιόλας να τις αποκτήσετε πίσω με το να φάτε ένα snack. Έτσι, αν θέλετε πραγματικά να χάσετε βάρος, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στο τι τρώτε.

    Ωστόσο, η εξάσκηση μπορεί να βοηθήσει. Καίγοντας 200 θερμίδες την ημέρα μπορείτε να χάσετε λίγα έξτρα κιλά το μήνα με την δίαιτα σας. Επίσης, η εξάσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να νιώθετε καλύτερα, έχοντας ένα καλύτερο σχήμα σώματος.

    Η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσετε με 5 λεπτά την ημέρα εξάσκηση. Αυτό δεν βοηθάει να χάσετε αμέσως κιλά, αλλά είναι ένα καλό ξεκίνημα και είναι πολύ σημαντικό. Μόνο 5 λεπτά την πρώτη εβδομάδα. Κάντε οποιοδήποτε είδος γυμναστικής: λίγα pushups λίγους κοιλιακούς. Μετά την πρώτη εβδομάδα αυξήστε την εξάσκηση κατά δύο λεπτά. Κάντε το αυτό για πολλούς μήνες και σύντομα θα κάνετε 20-25 λεπτά εξάσκηση. Αυτό είναι όλο που χρειάζεστε.


  10. Κάντε υπομονή τις 3 πρώτες μέρες
  11. Στην αρχή θα νιώθετε πείνα. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Η πείνα μας κάνει να σταματάμε την προσπάθεια μας. Αλλά πείτε στον εαυτό σας ότι είναι δύσκολο τις 3 πρώτες ημέρες. Μετά από αυτό, θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Θα το συνηθίσετε και δεν θα σας φαίνετε για στέρηση.