Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ο απόλυτος οδηγός για να ξεκινήσετε μια μικρή online επιχείρηση

Αν ο στόχος σας είναι να ξεκινήσετε μια μικρή online επιχείρηση η οποία να αντικαθιστά και να αυξάνει το προσωπικό σου εισόδημα τότε αυτό είναι το πιο σημαντικό άρθρο που διαβάζετε φέτος.

Συμβουλή 1 Κάντε focus στο τι είναι σημαντικό !

Στην αρχή, απλά ξεκινήστε. Μην αναλωθείτε σε λεπτομέρειες, δεν πειράζει.

Ασχοληθείτε με τα φυλλάδια, τις κάρτες και οτιδήποτε άλλο επιπλέον είναι απαραίτητο.

Αν συμβεί και συναντήσεις κάποιον που θέλει να γνωρίζει για εσένα ή θέλει να επισκεφτεί το διαδικτυακό σου τόπο, ζήτα του το email και στείλε του αμέσως πληροφορίες.

Κάνε μέλος την επιχείρηση σου σε έναν σύλλογο. Συμβουλέψου έναν λογιστή.



Συμβουλή 2: Κάνε μια έρευνα

Οποιαδήποτε μορφή online επιχείρησης και αν κάνετε – ηλεκτρονικό κατάστημα, blog, marketing - υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν κάνει ήδη πριν από εσένα.

Μερικές φορές αυτοί οι άνθρωποι έχουν ήδη γράψει τι έκαναν και πέτυχαν. Σε αυτές τις περιπτώσεις αν οι επιχειρήσεις τους συμφωνούν με αυτό που θέλετε να κάνετε, μην διστάσετε να επενδύσετε χρήματα στα προϊόντα τους ή τις υπηρεσίες τους.

Σαν γενικός κανόνας, το πιο σημαντικό που μπορείς να μάθετε, ανεξαρτήτου τι είδους επιχείρηση θα ανοίξετε είναι το marketing. Μην κάνετε διάκριση μεταξύ online και offline marketing. Εφόσον, μάθετε marketing, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παντού.

Μάθετε μια γλώσσα προγραμματισμού. Το τι γλώσσα θα μάθετε δεν είναι σημαντικό όσο σημαντική είναι η λογική που χρησιμοποιεί.

Συμβουλή 3: Ζήτα βοήθεια

Αν είστε εσωστρεφής όπως εγώ, ίσως ντρέπεστε να ζητήσετε βοήθεια.

Μην βάζετε εμπόδιο στην επιτυχία σας.

Με άλλα λόγια, νιώσε το φόβο και ξεπέρασε το.

Θα έρθετε σε επαφή με την απόρριψη. Πολλοί άνθρωποι δεν θα ανταποκριθούν στα email και τις κλήσεις σας.

Αλλά ξέρετε κάτι?? Δεν πειράζει.

Ξεκινώντας μια επιχείρηση δεν είναι κάτι εύκολο.

Είναι βέβαιο ότι αν μιλήσετε με αρκετούς ανθρώπους θα πάρετε την βοήθεια που θέλετε. Θα μείνετε έκπληκτοι πόσο προσεγγίσιμοι είναι μερικοί άνθρωποι που αρχικά νομίζατε ότι δύσκολα θα μιλούσατε μαζί τους.

Το κλειδί για να πάρετε μια απάντηση είναι να στείλετε ένα πολύ μικρό και λακωνικό email. Κρατείστε το κείμενο του email στις 5 προτάσεις και ξεκαθαρίστε τι ζητάτε.