Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Χαλάρωσε και απόλαυσε την σχέση σου

Ο κόσμος κινείται φαινομενικά σε γρηγορότερους ρυθμούς από παλιότερα . Οπουδήποτε και αν γυρίσετε και κοιτάξετε, θα δείτε ότι όλα κινούνται γρήγορα. Ο φόρτος εργασίας των ανθρώπων αυξάνεται, οι προγραμματισμένες υποχρεώσεις των παιδιών αυξάνονται, οι λίστες με τις δουλειές που έχουμε να κάνουμε γίνονται μεγαλύτερες και οι δουλειές του σπιτιού δεν σταματάνε. Επικρατεί ένα χάος.

Έχει πραγματικά ο κόσμος επιταταχύνει; Γίνονται περισσότερα γεγονότα από ότι πριν από 50 χρόνια; Η απάντηση είναι: Όχι!

Μερικά πράγματα γύρω μας ίσως θέλουν περισσότερο πίεση για να γίνουν και νιώθουμε λες και ο κόσμος κινείται ταχύτερα. Αλλά τις περισσότερες φορές απλά το νιώθουμε.



Η τεχνολογία έχει δημιουργήσει την αυταπάτη ενός γρήγορου κόσμου. Επίσης, δημιούργησε την ψευδαίσθηση την λιγότερης μοναχικότητας και απομόνωσης - αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αντικαταστήσει τις πραγματικές ανθρώπινες σχέσεις. Η φυσική επαφή και η ανθρώπινη αλληλεπίδραση είναι ζωτικής σημασίας.

Η έλλειψη της ανθρώπινης επαφής και επικοινωνίας παράγει ένα αίσθημα μια χρόνιας ανησυχίας και μια μείωση της ικανότητας των ανθρώπων να βρουν ευχαρίστηση σε μερικά απλά πράγματα.

Ειλικρινά, πότε ήταν η τελευταία φορά που σταματήσατε να μυρίσετε φρέσκο ψημένο ψωμί; Η να περπατήσετε ξυπόλητοι στο γρασίδι; Η να σταματήσετε και να πάρετε μια βαθιά αναπνοή;

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κινείσαι βιαστικά στην διάρκεια της ημέρας και να πρέπει να ηρεμείς έτσι ώστε να διασκεδάσεις με την οικογένεια σου ή το έτερο σου ήμισυ το απόγευμα.

Μερικούς από τους λόγους που οι σχέσεις του γάμου και της οικογένειας δεν είναι καλές είναι γιατί πιέζονται από τις υποχρεώσεις τους και τα καθημερινά προβλήματα. Για να ανατρέψετε την κατάσταση αυτή ακολουθήστε τα εξής:

Ξεκινήστε

Μην αλλάξετε αμέσως όλη σας την ζωή. Ξεκινήστε δίνοντας πρώτα άδεια στον εαυτό σας να ηρεμήσει. Αυτό ακούγεται ανόητο, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να ηρεμήσει. Οποτεδήποτε η ζωή φαίνεται ότι κινείται γρήγορα, πάρτε μια βαθιά αναπνοή. Τρεις με πέντε αργές και βαθιές αναπνοές θα σας καλμάρουν.

Αφήστε το γραφείο

Και το εννοώ. Σταματήστε αμέσως όλες τις εργασίες σας, ακυρώστε την επόμενη συνάντηση, μην δείτε τα email σας και φύγετε μέχρι το τέλος της ημέρας. Οτιδήποτε μπορεί να περιμένει μέχρι την επόμενη μέρα. Κατεβείτε τις σκάλες αργά αντί να πάρετε τον ανελκυστήρα. Κάντε ένα μικρό κύκλο με το αμάξι αντί να πάτε από το σύντομο δρόμο. Περπατήστε ή πάρτε το ποδήλατο αν είναι πιθανόν. Ακούστε την μουσική που σας αρέσει στο τραίνο ή το λεωφορείο. Σταματήστε στο γυμναστήριο και εξασκηθείτε. Αναπνεύστε και χαλαρώστε. Μετά πηγαίνετε σπίτι και διασκεδάστε με αυτούς που αγαπάτε.

Κλείστε όλα τα gadget σας

Αυτό είναι πολύ απλό. Κλείστε το τηλέφωνο, μην ανοίξετε το internet και την τηλεόραση. Ξοδεύεις χρόνο μιλώντας, παίζοντας παιχνίδια και κάνοντας chatting. Αναπτύξτε τις ανθρώπινες επαφές.

Να είστε παρών 100%

Αυτό μπορεί να είναι σκληρό μερικές φορές. Αλλά παράλληλα αποτελεί πηγή αυξανόμενης έντασης στην ζωή. Όταν βρίσκομαι με τα παιδιά φίλων μου και έχω άλλα πράγματα στο κεφάλι μου, τα παιδιά με βοηθάνε να ξεχνάω τα προβλήματα μου. Όταν μου ζητάνε να παίζω με τα παιχνίδια τους είναι μια πρόκληση να ξεχαστώ και να μην σκέφτομαι παράλληλα τις δουλειές μου. Άρα όταν κάνετε κάτι, προσπαθήστε να είστε 100% παρών σε αυτό.

Πηγαίνετε μια βόλτα

Βάλτε πρώτη προτεραιότητα μια βόλτα με το σύντροφο σας και τα παιδιά σας κάθε μέρα. Υπάρχει τρομερό πλεονέκτημα να είστε στη φύση, ακόμα και να είστε στην πόλη. Θέλετε να βελτιώσετε την σχέση σας με την σύντροφο σας; Περπατήστε και μιλήστε για μισή ώρα την ημέρα.

Φάτε στην φύση

Είναι υπέροχο να τρως στην φύση. Διοργανώστε ένα πικνίκ με το σύντροφο σας ή και τα παιδιά σας. Θα δείτε ότι θα ηρεμήσετε πραγματικά.

Προετοίμασε την ημέρα σου

Ξόδεψε λίγο χρόνο στο τέλος της ημέρα σου για να προετοιμάσεις την επόμενη. Βγάλε τα ρούχα, φτιάξε ένα υγιεινό σνακ, μίλα με το σύντροφο σου. Το πρωί που θα ξυπνήσεις, προτού ξεκινήσεις την ημέρα σου φτιάξε ένα καφέ ή τσάι και απόλαυσε το στο καναπέ σου. Ανέπνευσε αργά, περισυλλογίσου και ευχήσου να έχεις μια υπέροχη μέρα.